17 квітня 2013

Навчаються голови цехових профспілкових організацій 16 квітня 2013 року Запорізька обласна рада профспілок на базі профспілкових курсів провела навчання голів цехових профспілкових організацій Публічного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор».

Навчаються голови цехових профспілкових організацій

16 квітня 2013 року Запорізька обласна рада профспілок на базі профспілкових курсів провела навчання голів цехових профспілкових організацій Публічного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор». У навчанні взяли участь 32 особи.

У ході семінару-тренінгу, який провів завідувач відділу департаменту розвитку профспілкового руху ФПУ Олександр Донцов, були розглянуті питання: організації роботи виборних органів профспілкових організацій; мотивації профспілкового членства; підготовки, прийняття рішень профспілкових організацій та контролю за їх виконанням.

ІНФОРМАЦІЯ про здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю ФПУ та її членськими організаціями у 2012 році

grom kontrol

Відповідно до статті 259 Кодексу законів про працю України, статті 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» профспілки здійснюють громадський контроль за додержанням законодавства про працю, зокрема, за виплатою заробітної плати, додержанням законодавства про працю та про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпеченням працівників спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального та колективного захисту. Федерація профспілок України та її членські організації здійснюють свої повноваження громадського контролю на підставі законодавства України та згідно з планом основних напрямів діяльності.