26 квітня 2013

Cерцеві захворювання та їхні виробничі чинники

Мар’яна ЗАДОРОЖНА,

лікар-профпатолог

Серце — дуже вдячний орган. Щодня  виявляйте до нього увагу і отримаєте в нагороду  міцне здоровя та багато щасливих років життя.

Якщо ви ніколи не відчували болю в лівій частині грудей, це не привід поки що не звертатися до теми серця. Поява больових відчуттів — серйозний сигнал про те, що ви надто довго ігнорували інтереси свого найважливішого органу. Час переглянути помилкові підходи.

28 квітня 2013 року, Всесвітній день охорони праці: ЄКП вимагає прийняття амбіційної європейської стратегії

EKP28 квітня відмічається Всесвітній день охорони праці. Користуючись цією нагодою, Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) підкреслює, що питання охорони праці є важливим пріоритетом для профспілкового руху. В цій сфері необхідно невідкладно прийняти європейську стратегію.

Дані Міжнародної організації праці трагічні. Кожного дня 6300 робітників помирають у світі внаслідок поганих умов праці. Із них 5500 стають жертвами захворювань, зокрема раку, викликаних дією хімічних речовин на робочих місцях. Європа далеко не є виключенням з цією трагедії. За оцінками Європейського агентства з охорони праці щороку помирає 160 тисяч робітників.