21 березня 2014

28 квітня - Всесвітній День охорони праці

загруженное17 березня 2014 року відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні,
на якому було прийнято Звернення Організаційного комітету під гаслом «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві» та План заходів з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні. Від ФПУ у засіданні взяв участь заступник Голови Федерації профспілок України – Українець Сергія Якович.

Всесвітній День охорони праці 28 квітня за ініціативи Міжнародної організації відзначають понад 100 країн світу.

В Україні відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 р. він відзначається як Національний день охорони праці. У 2014 році девіз за рекомендацією МОП: «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров’я працівників та формування культури охорони праці в Україні.

Час вирішувати нагальні проблеми молоді – Виконком Молодіжної ради ФПУ

Час вирішувати нагальні проблеми молоді –

Виконком Молодіжної ради ФПУ

Наприкінці минулого тижня відбулося засідання Виконавчого комітету Молодіжної ради Федерації профспілок України.

Заява Виконкому Молодіжної Ради Федерації профспілок України

Молодіжна рада Федерації профспілок України виступає проти будь-яких військових, силових чи насильницьких дій для вирішення вкрай складної суспільно-політичної кризи, яка протягом трьох місяців триває в Україні.

Профспілкова молодь відверто та рішуче заявляє, що вона проти введення та розташування російських військ на території України, незалежно від того, якими мотивами обґрунтовується їх присутність у будь-якому місці на території нашої держави.

Про хід реалізації Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок України та Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»

ІНФОРМАЦІЯ

про хід реалізації Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок України та Державною спеціалізованою фінансовою установою

«Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»

У профспілках на 1 січня 2012 року молодь до 35 років становить майже 3 млн. осіб, або 35 відсотків від її загальної кількості.

Тому молодіжна політика визнана одним з пріоритетів діяльності Федерації профспілок України та її членських організацій.