04 липня 2014

Інтернет-конференція до Дня молоді

27 червня 2014 року відбулась Інтернет-конференція до Дня молоді на тему: «МОЛОДЬ УКРАЇНИ: СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ, ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ».

Питання, що обговорено:

- правовий захист;

- виробнича політика та колективно-договірне регулювання;

- бюджетна політика та соціальний захист;

- соціальний діалог та соціальне страхування.

Відповіді на запитання молодих профспілковців будуть опубліковані під час проведення конференції в рубриці «Школа молодого профспілкового лідера» на сторінці веб-порталу ФПУ.

Організатором конференції виступив департамент розвитку профспілкового руху ФПУ.

Департамент розвитку профспілкового руху ФПУ

Про розслідування випадків травмування або загибелі працівників на виробництві в результаті збройного протистояння в східних областях України

imУ складній ситуації, що склалася в країні, Федерація профспілок України, членські організації роблять все можливе для захисту прав членів профспілок. Пріоритетом роботи – є звичайно питання безпеки.

За останні місяці в східних областях України загинуло більше 20 працівників під час виконання чи у зв’язку з виконанням ними трудових обов’язків  в зонах військового протистояння.

Так, 26 травня 2014 року об 01 год. 10 хв. на  автодорозі Знам’янка-Луганськ-Ізваріно біля населеного пункту  Данченське  Донецької  області в результаті обстрілу транспортних засобів постраждали  працівники підприємства ООО „Луганський м’ясокомбінат” Тузіков Володимир Володимирович, 1983 року народження (смертельне вогнепальне поранення); Бистров Леонід Іванович, 1976 року народження (вогнепальне поранення); водії-експедитори Агібайлов Олександр Олександровичем, 1972 року народження (смертельне вогнепальне поранення) та Ткачов Сергій Олександрович, 1966 року народження (вогнепальне поранення).