18 липня 2014

Про навчання з питань охорони праці

imagesДепартамент охорони праці ФПУ провів 9 та 15 липня 2014 р. чергові семінари-навчання з питань охорони праці та охорони здоров’я для фахівців та представників профспілок що проходять планові навчання з підвищення кваліфікації в Українському центрі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства Державного агентства лісових ресурсів України.

На семінарах розглянуто питання законодавства у сфері гігієни праці, профілактики виробничого травматизму на виробництві та співпраця з медико-соціальною експертною комісією, статистику професійних захворювань та виробничого травматизму, вплив загальних захворювань на зростання профзахворювань та травматизм, застосування Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, Порядку розслідування нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, практичні навички надання першої домедичної допомоги постраждалим внаслідок виробничих аварій.

Загрози та виклики нового Закону України «Про вищу освіту»: бачення профспілок

Загрози та виклики нового Закону України

«Про вищу освіту»: бачення профспілок

Департаментом розвитку профспілкового руху опрацьовано прийнятий Закон України «Про вищу освіту».

Підсумки 2013/2014 навчального року

Департамент розвитку профспілкового руху підбиває підсумки 2013/2014 навчального року. За даними всеукраїнських профспілок різними формами навчання було охоплено понад 200 тис. спілчан. Пріоритетними залишаються питання організаційно-статутної діяльності профспілок, зайнятості та оплати праці, створення безпечних умов на виробництві, ролі й позиції профспілок у соціальному діалозі, вирішення колективних трудових спорів, посилення ролі первинних організацій у здійсненні громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, реформуванню трудового законодавства тощо.