лютого 2015

19 лютого 2015

Комітетські слухання з проблем дитячого оздоровлення

18 лютого ц.р. відбулися слухання в комітеті Верховної Ради України з питань сім ї, молодіжної політики та спорту на тему «Забезпечення функціонування закладів оздоровлення та відпочинку дітей за нових законодавчих умов» за участю представників органів центральної влади та місцевого самоврядування, а також Федерації профспілок України.

13 лютого 2015

ФПУ підтримує ініціативу депутатів щодо фінансування молодіжного житла.

У Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України відбулися слухання на тему: "Забезпечення молоді житлом – реалії та перспективи".

10 лютого 2015

Круглий стіл на тему: «Забезпечення належного функціонування закладів фізичної культури і спорту, зокрема дитячо-юнацьких спортивних шкіл, і спортивних споруд за нових законодавчих умов»

Круглий стіл на тему: «Забезпечення належного функціонування закладів

Повідомляємо, що 21 січня 2015 року у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму відбувся круглий стіл на тему: «Забезпечення належного функціонування закладів фізичної культури і спорту, зокрема дитячо-юнацьких спортивних шкіл, і спортивних споруд за нових законодавчих умов».

09 лютого 2015

Про результати розгляду Рекомендацій круглого столу

phire13

Як відомо, 9 грудня 2014 року з нагоди Всесвітнього дня прав людини Федерацією профспілок України проводився круглий стіл на тему: «Трудові і соціально-економічні права в Україні: стан дотримання, гарантії та захист», (http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/pravovij-zakhist/6542-kruglij-stil-pravam-lyudini-pratsi-nadijnij-zakhist-99087) в ході якого обговорювалися проблеми у сфері дотримання трудових та соціально-економічних прав громадян в Україні.

У заході взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Пенсійного фонду України, Держпраці України, Держгірпромнагляду України, Національної академії прокуратури України,   АПСВТ ФПУ, СПО об’єднань профспілок та СПО роботодавців.

Рекомендації круглого столу були надіслані всім його учасникам а також Кабінету Міністрів України, який доручив розглянути їх Міністерству соціальної політики України (доручення КМУ від 25.12.14 №47456/1/1-14).

Пропонуємо ознайомитися та використовувати у практичній роботі інформацію Мінсоцполітики про результати розгляду згаданих Рекомендацій, яка наразі надійшла до ФПУ.

Департамент правового захисту

06 лютого 2015

Інформація щодо профспілкових організацій у Донецькій і Луганській областях

Інформація

щодо профспілкових організацій

у Донецькій і Луганській областях

З метою надання консультативної, інформаційної, практичної допомоги профспілковим організаціям Донецькій і Луганській областей, в ФПУ утворено робочу групу з числа працівників апарату на чолі із заступником Голови ФПУ Драп’ятим Є.М.

05 лютого 2015

У ДЕРЖАВНІЙ САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНІЙ СЛУЖБІ ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА НАРАДА З ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ РОЗСЛІДУВАННЯ ПРИЧИН ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ У ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ВИЇХАЛИ ЗА МЕЖІ ЗОНИ АТО

5В нараді, що відбулася 3 лютого 2015 року взяли участь фахівці Міністерства охорони здоров'я України, Державної установи «Інститут медицини праці НАМН України», клініки професійних захворювань ДУ «Інститут медицини праці НАМН України», Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Державного підприємства «Комітет з питань гігієнічного регламентування Держсанепідслужби України» і Федерації профспілок України з розробки змін до нормативно-правових актів на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року № 1232 «Деякі питання розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій  на виробництві».