травня 2015

25 травня 2015

В ФПУ УСПІШНО РЕАЛІЗОВАНО НАВЧАЛНИЙ ПРОЕКТ У СФЕРІ ОХОРОНИ ПРАЦІ

118 - 20 травня 2015 року  на базі Академії праці Федерації профспілок  України (18-19 травня), готелю «Братіслава» (20 травня) в рамках проекту технічного співробітництва LO-TCO «Зміцнення потенціалу профспілок ЮВЕ і СНД» , договору між Федерацією профспілок України (ФПУ) та Міжнародною конфедерацією профспілок (МКП) і за підтримки ДП «Редакція журналу «Охорона праці», відбувся семінар-тренінг «Підвищення впливу профспілок на прийняття рішень роботодавцями і урядовими структурами з питань забезпечення безпеки праці і здоров’я працівників» в якому взяли участь технічні (головні технічні) інспектори праці профспілок, інші представники профспілок з охорони праці (від територіальних і всеукраїнських об’єднань, первинних профспілкових організацій), науковці, представники  об’єднань роботодавців, державних органів влади та міжнародні експерти по системам менеджменту у сфері безпеки і гігієни праці.

20 травня 2015

Податки на землю та нерухоме майно у дитячих оздоровницях

Федерація профспілок України неодноразово висловлювала категоричне заперечення прийнятим змінам законодавства щодо скасування видатків Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на дитяче оздоровлення та запровадження податку на нерухоме майно для дитячих оздоровниць. Це, поряд із встановленим земельним податком, призводить до значного зростання вартості дитячої путівки і вона стає недоступною для більшості батьків.

08 травня 2015

Профспілкам дякують за підтримку Всеукраїнського конкурсу дитячого малюку "Охорона праці очима дітей"

DLYA-SAYTA- -28-kvitnya-300x207

Шановні колеги!

Користуючись нагодою щиро дякую Вам за активну участь у підготовці та проведенню Всеукраїнського конкурсу дитячого малюку "Охорона праці очима дітей". Відеофільм  про нагородження переможців конкурсу, який відбувся 28 квітня 2015 р. у Всесвітній день охорони праці можна побачити за наступними посиланнями (http://www.ex.ua/get/377802997535/164303187,  https://www.facebook.com/343445459197952/videos/359165044292660/?fref=nf )

Сподіваюсь на плідну співпрацю у майбутньому.

Безпечної Вам праці та вагомих здобутків.

07 травня 2015

Вийшов у світ 4 номер журналу «Охорона праці» у 2015 році

obl-4 2015 ukrВийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№4 2015р). В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі зміст цього номеру:

Управління охороною праці

Людмила Солодчук «Хороший початок» Про напрями діяльності та першорядні завдання новоствореної Державної служби України з питань праці

Людмила Солодчук «Роман Чернега: «Безпека передусім – це філософія для бізнесу, держави, всього суспільства» Інтерв’ю з головою Державної служби України з питань праці