вересня 2016

29 вересня 2016

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№9 2016р)

obl-9 ukr2В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:

Віталій Цопа. Стратегія + програма = результат. Про те, що стратегію і програму з безпеки та гігієни праці України потрібно формувати на основі передового досвіду.

Олександр Фандєєв. У Сорочинцях тільки веселі пригоди. Про безпечну роботу Сорочинського ярмарку-2016 подбала Держпраці.

Дмитро Селявін. Поведінковий аудит як інструмент охорони праці. Спілкування керівника з підлеглим на тему охорони праці сприяє безпечній поведінці працівника.

Олеся Цибульська. По-новому про відоме, або Читаючи Закон…У статті висвітлено вимоги з охорони праці для певних категорій працівників.

Олександр Фандєєв. Сміття смердить небезпекою та брудними грішми. Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом змусила суспільство іншими очима подивитися на масштабну проблему.

15 вересня 2016

Опрацювання проекту Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

P214 вересня 2016 року у приміщенні Державної служби України з питань праці (вул. Десятинна,14) відбулося засідання робочої групи з питань щодо розгляду остаточних пропозицій наданих центральними органами виконавчої влади, роботодавцями та профспілками до проекту Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Від Профспілок на нараді взяли участь Маціяшко В.А. – заступник керівника департаменту правової роботи і охорони праці апарату ФПУ, Пузирін М.О. – головний технічний інспектор праці ЦК Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, Фесан В.О. – головний технічний інспектор праці ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України.

Надані пропозиції профспілок включені до остаточної редакції Порядку.

Відділ охорони праці департаменту правової роботи

і охорони праці апарату ФПУ