схвалено постійною комісією                                                                Ради ФПУ з питань                                                                 організаційної роботи                             Про практику навчання профспілкового активу первинної профспілкової організації Волочиського машинобудівного заводу АТ «Мотор Січ», Хмельницька область   На Волочиському машинобудівному заводі АТ «Мотор Січ» профспілковим членством охоплено 99,6 % працюючих. Первинна профспілкова організація об’єднує 24 цехові профорганізації з правами первинних, 6 профгруп заводоуправління.

[ Детальніше: Про практику навчання профспілкового активу первинної профспілкової організації Волочиського... ]

Розроблений з ініціативи профспілки законопроект щодо харчування в загальноосвітніх навчальних закладах зареєстровано у Верховній Раді України

На протязі всіх років незалежності України Всеукраїнська профспілка торгівлі намагалась вирішити болючі проблеми своїх членів, працівників їдалень загальноосвітніх шкіл : відпустки в період непередбачених карантинів, канікул, проведення тендерів, вартість харчування тощо. Але владні структури не чули нас, направляючи чергові відписки.      Засоби масової інформації України переповнені порушеннями при проведенні корупційних тендерів з організації харчування учнів, особливо дітей Чорнобильської зони. Школярів по всій Україні годують виходячи не з норм, а з можливостей бюджету! В той же час за дослідженнями ВОЗ здоров»я дитини на 60% залежить від збалансованого харчування. Потрібна державна позиція та політична воля для врегулювання напруги в цій соціальній сфері діяльності.      Саме з огляду на це, з ініціативи профспілки фахівцями Київського національного торговельно-економічного університету був розроблений законопроект щодо комплексного вирішення проблем їдалень освітніх закладів.    До врегулювання проблеми підключалась і Федерація профспілок України, проведена низка заходів, законопроект доопрацьовано.    В квітні 2014 року профспілка звернулась за допомогою у вирішенні проблем шкільних їдалень Київської області до народного депутата України Чудновського В.О., який розділив нашу стурбованість та зацікавився законопроектом.    І от ми маємо невелику перемогу за роки незалежності у вирішені проблем галузі – 03 червня 2014 року за №4004а у ВРУ зареєстровано проект Закону України «Про харчування у загальноосвітніх навчальних закладах», текст розміщено на сайті ВРУ за посиланням:   http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=51194        Тепер профспілка наполегливо буде працювати з комітетами ВРУ, народними депутатами від регіонів щодо найшвидшого прийняття закону.      ЦР ВПТ

ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ ПРОДОВЖЕННЯ

ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ ПРОДОВЖЕННЯ   Інформуємо, що 12 червня ц.р. в Міністерстві соціальної політики України відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з оздоровлення та відпочинку дітей, в якому брали участь представники зацікавлених міністерств і відомств, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності й Федерації профспілок України.

[ Детальніше: ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ ПРОДОВЖЕННЯ ]

ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ

ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ   До Федерації профспілок України надходять звернення членських організацій щодо необхідності вирішення ряду проблемних питань з дитячого оздоровлення та які досі не знаходять свого вирішення. До них додалися в останні місяці занепокоєння стосовно складної ситуації в окремих регіонах України у зв’язку з терористичними діями, що створюють загрозу безпеці дітей під час літнього оздоровлення.

[ Детальніше: ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ ]

ДОСВІД РОБОТИ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ

ДОСВІД РОБОТИ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ   Питання дитячого оздоровлення перебувають у сфері постійної уваги профспілок Сумської області. Підготовка до літнього оздоровлення та відпочинку дітей розпочалася в області у січні 2014р з обласного відеоселектора за участю заступника голови облдержадміністрації та запрошенням й інформаційними виступами працівників всіх служб, причетних до організації цієї роботи.

[ Детальніше: ДОСВІД РОБОТИ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ ]

Профспілкові уроки – як засіб залучення молоді до профспілок

Профспілкові уроки – як засіб залучення молоді до профспілок     Процес формування громадянського суспільства передбачає залучення молоді до активного суспільного життя, створення для неї максимально сприятливих умов для самореалізації. Федерація профспілок України вважає роботу з молоддю пріоритетним напрямом роботи. Особлива увага приділяється молоді, яка найближчим часом розпочне свою трудову діяльність в організації будь-якої форми власності. Тому молоді люди мають не тільки знати свої права, але й уміти їх захищати.

[ Детальніше: Профспілкові уроки – як засіб залучення молоді до профспілок ]