ДОСВІД РОБОТИ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ

Питання дитячого оздоровлення перебувають у сфері постійної уваги профспілок Сумської області.

Підготовка до літнього оздоровлення та відпочинку дітей розпочалася в області у січні 2014р з обласного відеоселектора за участю заступника голови облдержадміністрації та запрошенням й інформаційними виступами працівників всіх служб, причетних до організації цієї роботи.

25 березня 2014 р. за участю заступника голови Сумської облдержадміністрації відбулася робоча нарада, на якій обговорено питання щодо умов надання та визначення вартості відповідних послуг в дитячих оздоровчих закладах.

11 квітня ц.р. облпрофрадою проведено семінар для керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2014року».

А 28 березня 2014р. на сесії Сумської обласної ради затверджено Обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2014рік. Загальний обсяг фінансових ресурсів обласного бюджету на реалізацію програми становить 4202,1 тис.гривень, що на 23%, або 900,0 тис.грн. більше ніж у 2013 році.

Сумська обласна рада профспілок ще наприкінці 2013 року звернулася до голів районних державних адміністрацій та мерів міст з проханням передбачити кошти в місцевих бюджетах на здешевлення вартості путівок до дитячих оздоровчих закладів. Нині інформація з місць свідчить, що практично в кожному районі та місті передбачено кошти на ці цілі, розмір яких коливається від 100 грн. до 600 грн. на кожну дитячу путівку. Зокрема, у місті Ромни держадміністрація передбачила кошти на здешевлення на 700 гривень вартості путівки дітям працівників бюджетних установ, у місті Суми – на 300 гривень, у Конотопі – на 250 гривень для дітей працівників усіх підприємств і організацій.

Влітку ц.р. профспілкові організації Сумської області планують оздоровити у 23 позаміських дитячих оздоровчих закладах понад 10 тисяч дітей та підлітків. Крім цього, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності закуплено за повну вартість 1050 путівок, із них 300 шт. – у місцевий табір та 750 путівок в дитячий оздоровчий заклад «Енергія», м. Скадовськ Херсонської області.

На часткове фінансування оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення у 2014 році Фондом передбачено 12027 тис.грн., в т.ч. на закупівлю дитячих путівок за їх повну вартість 4300 тис.грн. (у 2013році – 11934,0 тис.грн.).

Профспілкові працівники та активісти Сумської області сподіваються, що оздоровчих сезон для дітей області буде вдалим, попри усі тривоги батьків щодо ситуації в Україні.

Департамент розвитку

профспілкового руху