ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ

До Федерації профспілок України надходять звернення членських організацій щодо необхідності вирішення ряду проблемних питань з дитячого оздоровлення та які досі не знаходять свого вирішення. До них додалися в останні місяці занепокоєння стосовно складної ситуації в окремих регіонах України у зв’язку з терористичними діями, що створюють загрозу безпеці дітей під час літнього оздоровлення.

Надаємо відповідь Міністерства соціальної політики України на лист Федерації профспілок України стосовно звернення Федерації профспілок Луганської області з проблемних питань організації оздоровчої кампанії 2014 року.

1

2

3

4

Інформуємо також, що на Всеукраїнській урядовій селекторній нараді (20 травня ц.р.) озвучено інформацію представника Міністерства внутрішніх справ України щодо готовності правоохоронних структур в усіх регіонах гарантувати безпеку і охорону дітей під час літнього оздоровлення шляхом залучення додаткових сил їхніх представників та Національної гвардії України до охорони дитячих оздоровчих закладів.

Щодо організації оздоровлення дітей в АР Крим. У зв’язку з прийняттям Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» Федерація профспілок України звернулася до Державної прикордонної служби України та отримала роз’яснення щодо порядку перетину кордону з Кримом та необхідних документів на дитину для поїздки на базу відпочинку підприємства, де працюють її батьки або до дитячого оздоровчого закладу

(лист додається).

5

Стосовно збільшення витрат на харчування та зменшення тривалості зміни для оздоровлення дитини. На прохання ряду членських організацій Федерація звернулася до правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо можливого прийняття 30 травня ц.р. рішення правління Фонду про збільшення витрат на харчування і культурне обслуговування дітей та зменшення тривалості оздоровчої зміни.

Про прийняті рішення профспілкові організації будуть інформовані додатково.

Департамент розвитку

профспілкового руху апарату ФПУ