ФПК ХСЕІ інформує: кількість відвідувачів Internet-медіа ресурсу «Портал профспілкового навчання ФПК» перевищила 10000!

Факультет підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту повідомляє, що кількість відвідувачів нашого юного Internet-медіа ресурсу «Портал профспілкового навчання ФПК» (який розпочав свою роботу у тестовому режимі з 1 вересня 2016 року) вже перевищила 10000! Матеріали Порталу переглянули-прочитали понад 10050 чоловік. Аудиторія наших читачів активно розширюється: Портал відвідують вже не тільки представники України і країн СНД, а й Австрії, Бельгії, Великобританії, Греції, Ізраїлю, Індії, Італії, Канади, Кенії, Латвії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польші, Румунії, Словаччини, США, Таїланду, Турції, Філіппін, Франції, Чехії, Швеції. Интернет-медіа ресурс (гіперлокальне ком'юніті медіа) «Портал профспілкового навчання ФПК» можна знайти в мережі Internet, набрав адресу посилання: www.ppnfpk.pp.ua або зробивши запит в пошуковій системі Google, набравши ключові слова: Портал профспілкового навчання ФПК «Портал профспілкового навчання ФПК» - це медіа-ресурс, спеціалізований тематичний інтернет журнал про профспілкове навчання, про події профспілкового навчання, про учасників і для учасників профспілкового навчання. Портал створено для залучення учасників профспілкового навчання в процес тісної взаємодії між собою, взаємообміну досвідом в медіа-просторі Порталу, активізації прагнення членів профспілки до отримання нових знань, які допоможуть краще і якісніше здійснювати свою профспілкову діяльність. Продовжуємо наповнювати розділи Порталу новим матеріалом. Заходьте! Читайте! Приєднуйтесь! Запрошуємо учасників профспілкового навчання до активної інформаційної інтернет-взаємодії в медіа-просторі Порталу. Діліться своїм досвідом щодо питань профспілкового навчання, надсилайте інформацію для публікації на Порталі! Ваші пропозиції та матеріали чекаємо на E-mail:

ФПК ХСЕІ інформує про початок роботи Internet-медіа ресурсу «Портал профспілкового навчання ФПК». Заходьте! Долучайтеся!

Факультет підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту повідомляє про початок роботи в тестовому режимі Internet-медіа ресурсу «Портал профспілкового навчання ФПК» за посиланням http://www.ppnfpk.pp.ua/ «Портал профспілкового навчання ФПК» - це медіа-ресурс про профспілкове навчання, про події профспілкового навчання, про учасників і для учасників профспілкового навчання. Портал створено, щоб вибрати і об'єднати однодумців, які небайдужі до питань профспілкової освіти, хочуть поліпшити якість профспілкового навчання, підвищити результативність профспілкової діяльності, яка безпосередньо залежить від професіоналізму і компетентності профспілкових кадрів і активу, рівня і якості їх підготовки. Портал створено для залучення учасників профспілкового навчання в процес тісної взаємодії між собою, взаємообміну досвідом в медіа-просторі Порталу, активізації прагнення членів профспілки до отримання нових знань, які допоможуть краще і якісніше здійснювати свою профспілкову діяльність. «Портал профспілкового навчання ФПК» створений для забезпечення потреб учасників профспілкового навчання в інтернет-ресурсі, який дасть можливість створити інтернет-медійний координаційний інформаційно-ресурсний центр профспілкового навчання і медіа-спільноту учасників профспілкового навчання. Структура Порталу включає крім стрічки новин, розділи для учасників профспілкового навчання: -«Організаторам» (з підрозділами «Навчальні заклади системи профспілок», «Нормативна база з питань профспілкового навчання», «Досвід профспілкового навчання» (Зарубіжний досвід, Навчання профспілковців України, Моменти історії (Видатні особистості системи профспілкового навчання, З історії профспілкового навчання , Профспілкові музеї)), -«Тренерам-лекторам» (з підрозділами «На допомогу викладачам профспілкового навчання», «Фонд мультимедійних презентацій для навчання профактиву»), -«Слухачам» (з підрозділами «Електронна бібліотека слухача профспілкового навчання», «Поради слухачам профспілкового навчання»), - «Скарбничка знань» (з підрозділами «Добірка тематичних матеріалів з питань профспілкового навчання», «Калейдоскоп інформації для учасників профспілкового навчання»). На правій бічній панелі розміщується пошук по Порталу, інформація про пропозиції для профспілкового навчання, архів новин. «Портал профспілкового навчання ФПК» - це інтернет-простір, який в процесі свого розвитку буде прагнути дати можливість: - Отримувати учасникам профспілкового навчання оперативно новини, необхідну інформацію, нові знання, консультації профспілкових експертів - досвідчених практиків профспілкової діяльності - Більш широкого інформування про нові форми, методи, інновації в системі профспілкової освіти - Узагальнювати і поширювати кращий досвід проведення профспілкового навчання - Забезпечити швидкий доступ до тематичної інформації щодо основних напрямків профспілкової діяльності - Більш активно взаємодіяти українським навчальним закладам профспілок і лекторам-тренерам профс.навчання між собою і з профспілковими організаціями в питаннях навчання профспілкового активу; Здійснювати інформаційний обмін, ділитися досвідом з питань проведення профспілкового навчання, виробляти спільні рекомендації з розвитку профспілкового навчання - Дати інформаційну підтримку представникам українських навчальних центрів профспілок, лекторам-тренерам профспілкового навчання - Задовольнити потребу профспілкового активу, членів профспілок всіх рівнів в отриманні шляхом самоосвіти додаткових знань для здійснення профспілкової діяльності. Будемо прагнути, щоб медіа-ресурс «Портал профспілкового навчання ФПК» став активною складовою створення на Харківщині та в Україні системи формування і розвитку кадрового потенціалу профспілок, здатного на рівних вести професійний діалог з соціальними партнерами, грамотно і ефективно захищати соціально-економічні інтереси людей праці. Запрошуємо до активної інформаційної інтернет-взаємодії учасників профспілкового навчання в медіа-просторі Порталу. Щоб якомога більша кількість учасників профспілкового навчання - читачів Порталу - ставали причетними до процесу створення матеріалів Порталу, які б надихали його читачів розвивати систему профспілкового навчання, давали поштовх до вдосконалення форм і методів діяльності профспілкових організацій по захисту соціально-економічних прав трудящих. Посилання на «Портал профспілкового навчання ФПК»: http://www.ppnfpk.pp.ua Заходьте! Приєднуйтесь! Надсилайте матеріали для публікації на Порталі! Наші контакти: м.т. 068-610-93-29 (Шпурік О.В.) E-mail: \n Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. E-mail: \n Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   Олена Шпурік, декан факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту

Звіт про роботу факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ за 2015/2016 навчальний рік

У сучасних умовах питання підготовки профспілкових кадрів та підвищення їхньої кваліфікації займає важливе місце у діяльності профспілок. Профспілкова освіта є складовою частиною підвищення ефективності профспілкового руху, сприяє ефективному соціальному партнерству, орієнтує профспілкові організації на подальший розвиток, посилює професійний, науковий та інноваційний потенціал профспілкових органів і організацій. Однією з умов ефективного захисту соціально-трудових прав та інтересів працівників, є компетентність і професіоналізм профспілкових кадрів. Результативність профспілкової діяльності безпосередньо залежить від рівня підготовки, професіоналізму і компетентності профспілкових кадрів і активу, якості їх підготовки. Тільки ґрунтовні знання, вміння, досвід та поінформованість стають надійним фундаментом у відстоюванні і захисті трудових, соціально-економічних, духовних прав та інтересів спілчан та їх організацій. Факультет підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту у 2015/2016 навчальному році продовжив свою діяльність щодо проведення профспілкового навчання, підвищення кваліфікації профспілкових працівників і профактивістів. За 2015/2016 навчальний рік пройшли перепідготовку, підвищили кваліфікацію 1257 чоловік (голови профкомів, їх заступники, голови постійних комісій, профгрупорги, голови цехкомів та ін.).   (Повна версія Звіту додається)

Харківський соціально-економічний інститут пропонує лекції для профспілкового навчання

ШАНОВНІ КЕРІВНИКИ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ!   ПВНЗ «Харківський соціально-економічний інститут» пропонує Вам проводити навчання профспілкового активу Вашої профспілкової організації з активним використанням потенціалу і можливостей факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ. Навчання здійснюється силами потужної лекторської групи ФПК зі складу провідних викладачів як ХСЕІ так і інших харківських ВНЗ, спеціалістів Об’єднання профспілок Харківської області, представників профспілкових структур, органів державної та виконавчої влади, громадських організацій. Лекції-тренінги проводяться з використанням мультимедійної підтримки, пропонується роздатковий інформаційний матеріал з питань профспілкового навчання для подальшого використання у практичній роботі. Проведення профспілкового навчання можливе як на базі ХСЕІ, так і на базі профспілкових організацій.   ДЛЯ НАВЧАННЯ ПРОФСПІЛКОВОГО АКТИВУ ФПК ХСЕІ ПРОПОНУЄ:   ПЕРЕЛІК ТЕМ ЛЕКЦІЙ ДЛЯ ПРОФСПІЛКОВОГО НАВЧАННЯ:   -Теорія, історія і політика профспілкового руху України -Актуальні та проблемні питання застосування трудового законодавства у сфері трудових відносин -Актуальні та проблемні питання попередження (запобігання) та вирішення трудових конфліктів -Аспекти профспілкового органайзингу та їх використання в профспілковій роботі -Базове законодавство в сфері захисту трудових та соціально- економічних прав громадян -Виникнення та історичний розвиток профруху України -Відповідальність та штрафні санкції за порушення трудового законодавства -Внутрішній PR і корпоративна культура -Деякі аспекти охорони праці та здоров'я -Деякі питання трудового права -Завдання і роль профспілок у вирішенні проблем гендерної рівності -Захист трудових прав працівників підприємств у судах -Імідж профспілкового лідера: вимоги сучасності -Інформаційна політика як фактор формування довіри до профспілок -Кадровий менеджмент як основа підвищення ефективності управління підприємством -Колективний трудовий спір – один із видів трудових конфліктів -Комунікативна компетентність профспілкового лідера у процесі проведення переговорів -Комунікативна компетентність профспілкового лідера як фактор мотивації профспілкового членства -Комунікативна компетентність профспілкового лідера: вміння переконувати і перемагати -Комунікація в діяльності профспілкового лідера -Лідерство в системі управління профспілковою організацією -Міжнародний досвід з питань праці, відпочинку, соціального страхування та пенсійного забезпечення -Місце профспілок у політичному процесі -Можливості впливу профспілкового активу на трудову поведінку працівників -Мотивація як основа успішної профспілкової роботи -Організація ефективного профспілкового контролю за дотриманням трудового законодавства -Основи органайзингу (мотивації профспілкового членства) в профспілковій діяльності -Основи публічних виступів профлідерів -Основи успішної комунікації (спілкування з публікою) -Основні аспекти прийняття управлінських рішень в організаціях -Основні напрямки здійснення громадського контролю за дотриманням норм трудового законодавства -Основні положення Закону України “Про професійні спілки, їх права і гарантії діяльності” -Основні положення, задачі і законодавчі аспекти системи охорони праці -Основні положення, права та напрямки роботи профспілок у сфері охорони праці. Організація ефективного профспілкового контролю за санітарно-гігієнічними нормами праці -Основні технології проведення переговорів -Основні чинники підвищення конкурентоспроможності персоналу в умовах ринкового механізму господарювання -Особистісні якості, необхідні для виконання обов’язків профспілкового керівника -Особливості виникнення і головні етапи розвитку профспілок України -Переговорний процес в колдоговірної діяльності -Питання гендерної рівності в соціально-трудовій сфері -Попередження та вирішення трудових конфліктів – запорука стабільності соціально-трудових відносин у трудових колективах -Правове забезпечення господарської діяльності підприємств -Правове забезпечення діяльності профспілок в сучасних умовах -Правові засади здійснення державного і громадського контролю та нагляду за дотриманням законодавства про працю в Україні -Проблеми дискримінації за віком в контексті професійного розвитку особистості -Проведення переговорів у профспілковій роботі -Профспілки України і міжнародний профспілковий рух -Профспілки як представники працівників у попередженні та врегулюванні трудових конфліктів -Профспілковий лідер: влада і особистий вплив -Профспілковий молодіжний лідер -Профспілковий працівник як публічний лідер -Психологічні аспекти переговорного процесу -Реформи в Україні: політичні гасла, економічні реалії, виклики для профспілок -Розслідування нещасних випадків. Судова практика -Public Relations (PR) в профспілковій діяльності -Самоменеджмент професійного керівника -Стилі поведінки у конфлікті -Стратегія і тактика поведінки профспілкового лідера в ситуації попередження, розв’язання трудового конфлікту -Структура і технологія виступу перед профактивом. Профспілкові активісти як специфічна аудиторія -Управління розвитком персоналу.   ТРЕНІНГИ ДЛЯ ПРОФСПІЛКОВОГО АКТИВУ   ТЕМАТИЧНІ СЕМІНАРИ ДЛЯ ПРОФАКТИВУ                ПЕРЕЛІК ПОСІБНИКІВ НА ДОПОМОГУ ПРОФСПІЛКОВОГО АКТИВУ, ПІДГОТОВЛЕНИХ ФПК ХСЕІ   Отримати додаткову інформацію про профспілкове навчання можна за тел.: (057)730-06-77, (057)730-06-16 (ФПК ХСЕІ), м.т. 068-610-93-29 декан факультету підвищення кваліфікації профкадрів Шпурік Олена Вікторівна Для отримання більш детальної інформації про допомогу профспілковим організаціям у проведенні навчання профактиву також можна звернутися письмово за адресою 61003,         м. Харків, пл. Конституції, 1, Палац Праці, 4 під'їзд, Приватний вищий навчальний заклад “Харківський соціально-економічний інститут або факсом (057)759-11-44 або електронною поштою E-mail:

Звернення НМЦ профспілок Волинської області

Федерація профспілок Волинської області ПІДПРИЄМСТВО ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН (релігійної організації, профспілки) „НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФСПІЛОК ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ”   Україна, 43024, м.Луцьк, пр. Відродження, 24 Р/р 26000060045515, ВГРУ КБ „Приватбанк” тел. (0332) 25-04-12в м.Луцьку, МФО 303440 тел./факс (0332) 25-64-01код 02670271   Вих. № 1 від 13.01.2016 року                                                                                Голові профоб’єднання   Дорогі колеги! Розпочався рік у якому ми пропонуємо Вам відвідати Волинь – край 200 озер і лісів, старовинних замків і теплої гостинності Ваших колег – профспілковців. Запрошуємо на навчання до навчально-методичного центру профспілок, де Ви отримаєте якісні семінари та тренінги з питань профспілкової тематики, способів методик та досвіду правового, економічного і соціального захисту членів профспілок. Якщо бажаєте ознайомитись з роботою профспілок сусідньої з нами Брестчини – організуємо без проблем, оскільки поки що такі поїздки здійснюються за внутрішнім паспортом. Всі навчальні та організаційні послуги Ви отримаєте за собівартістю – без жодних комісій, а тому доволі дешево. План навчання та кошторис погодимо з Вами попередньо. Спробуйте, це буде цікаво!   З повагою – Галина Даниленко – директор НМЦ профспілок.   P.S. При плануванні бюджету-2016 – передбачте кошти на навчання на Волині – це буде чудова інвестиція у майбутнє Вашої профспілки.   P.P.S. Щойно отримали від нашого польського партнера пропозицію ділового туризму в Польщу та Чехію. Розгляньте, будь ласка, якщо щось Вас зацікавило, то зустрічі з профспілковцями цих країн ми організуємо в ході туру.            Мої контакти: \n Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.          050-581-56-50

Про критичну ситуацію, що склалася в системі профспілкового навчання

Схвалено постійною комісією Ради ФПУ                                                                             з питань організаційної роботи     Про критичну ситуацію, що склалася в системі профспілкового навчання     Головним фактором, який визначає результативність і ефективність діяльності профспілок, є професіоналізм і компетентність профспілкових працівників та активістів. Вимоги часу ставлять перед профспілками нові завдання з формування кадрового потенціалу, які можна вирішити шляхом запровадження безперервного профспілкового навчання з використанням усіх його форм і методів, що сприятиме не тільки формуванню у членів профспілки активної громадянської позиції, а й їх вмінню кваліфіковано відстоювати свої права та інтереси.

[ Детальніше: Про критичну ситуацію, що склалася в системі профспілкового навчання ]

Звіт про роботу факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ за 2014/2015 навчальний рік

Головна задача профспілкового навчання – підвищення професійної компетенції профспілкових фахівців, професіоналізація профспілкової діяльності, поєднання теорії і практики профспілкового руху.   Факультет підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту у 2014/2015 навчальному році продовжив свою діяльність щодо проведення профспілкового навчання, підвищення кваліфікації профспілкових працівників і профактивістів. Навчання представників профспілок здійснювалось силами лекторської групи ФПК зі складу провідних викладачів інституту, спеціалістів Об’єднання профспілок Харківської області, обласних галузевих комітетів профспілок, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Національної служби посередництва і примирення. Було доповнено і оновлено перелік тем лекцій для профактиву, складені тематичні плани навчання.   (Докладніше)   Харківський соціально-економічний інститут