Інформація про нагородження нагрудним знаком ФПУ «Заслужений працівник профспілок України» за 2015 рік

схвалено постійною комісією

Ради ФПУ з питань

організаційної роботи

ІНФОРМАЦІЯ

про нагородження нагрудним знаком

ФПУ «Заслужений працівник профспілок України» за 2015 рік

Нагрудний знак Федерації профспілок України «Заслужений працівник профспілок України» є найвищою відзнакою ФПУ, який встановлений Радою ФПУ № Р-2-4 від 21.04.2004 року для нагородження профспілкових працівників за особливі заслуги перед профспілковим рухом та його становленні й розвитку.

Постановою Президії ФПУ від 23.12.2014 № П-36-9 встановлено на поточний 2015 рік квоти для членських організацій з урахуванням їх чисельності та відсотка сплати профспілкових внесків до ФПУ.

Так, за період з січня по травень 2015 року нагрудним знаком ФПУ «Заслужений працівник профспілок України» було нагороджено 12 осіб. Серед нагороджених – 3 голови всеукраїнських профспілок (Андреєв В.М. – голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, Комишев С.П. – голова Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України, Труханов Г.Ф. – голова Профспілки працівників освіти і науки України), 1 голова первинної профспілкової організації ПАУ на ДП «Артем» – Лєскова Н.М., 7 голів міських, районних та обласних організацій профспілок (Бирчак Н.В. – голова І.Франківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, Горбач М.І. – голова Бахмацької районної організації профспілки працівників агропромислового комплексу, Колодко Л.В. – голова Київської міської організації профспілки працівників культури, Костюк Т.О. – голова Київської міської організації профспілки працівників ЖКГ, Сваричевська Г.І. – голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, Яцунь О.М. – голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки, Ящищак Р.П. – голова Тернопільської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери) та 1 головний лікар ДП сан. «Славутич» – Пашковський І.Б.

Нагородження знаком «Заслужений працівник профспілок України» здійснювалось Президією ФПУ у квітні п.р. відповідно до Положення – до 1 Травня за клопотанням членських організацій ФПУ.

Зважаючи, що більшість членських організацій планують провести у 2015 році звітно-виборні конференції та з’їзди, вони звертаються з пропозицією щодо надання їм можливість отримати додаткові нагороди поза встановленою квотою чи за рахунок наступних років. Найбільше таких звертань стосується нагрудного знака ФПУ «Заслужений працівник профспілок України», «Профспілкова відзнака», «Профспілкова звитяга» та почесного знака ФПУ «За розвиток соціального партнерства».

На нашу думку, отримання ними додаткових нагород можливе за умови використання наперед квоти наступних років та оплати вартості виготовлення нагороди членською організацією ФПУ.

Департамент профспілкового руху та

зв’язків з громадськими організаціями